Laddercompetitie 1 juni t/m 31 mei 2022

Laddercompetitie 1 juni t/m 31 mei 2021
Vanaf 1 juni 2021 gaat de laddercompetitie bij PVC Tennis van start! Speel jij vaak met dezelfde leden en wil je wel eens afwisseling of ben je als nieuw lid op zoek naar contacten binnen de vereniging? Schrijf je dan in voor de laddercompetitie! Er is een laddercompetitie voor enkel- en voor dubbelspel!

Wat is de Laddercompetitie?
 
Bij een laddercompetitie dagen spelers elkaar uit voor een wedstrijd tennis. De lager geplaatste speler daagt de hogergeplaatste speler uit en als de uitdager wint, stijgt zijn positie op de digitale ladder. De laddercompetitie is de manier om wedstrijden te spelen, nieuwe mensen te leren kennen en er is altijd wel iemand die je kunt uitdagen om te spelen. Je plant de wedstrijd en speelt een wedstrijd van één uur. De games worden bij elkaar opgeteld en kunnen worden ingevoerd in de app.  Uiteindelijk is de hoogste speler op de ladder de winnaar van de competitie.

Hoe schrijf je je in voor de Laddercompetitie? 
Je kunt je inschrijven voor de Laddercompetitie via de KNLTB Club app. Klik op ‘Spelen’, vervolgens op ‘Wedstrijden’, daarna op ‘Laddercompetitie’. Je ziet vervolgens welke Laddercompetities voor jou beschikbaar zijn. Selecteer de ladder waar jij je voor wil inschrijven (en kies bij dubbelspel jouw dubbelpartner). Onderin het scherm kun je via de button ‘inschrijving’ je inschrijving compleet maken. Je krijgt nog een ‘pop-up’ of je zeker weet dat je mee wil doen, bevestig deze door op ‘ok’ te drukken. Je krijgt een bevestiging in beeld dat de inschrijving is gelukt. Je kunt de laddercompetitie nu terugvinden onder ‘Mijn Competitie’ in het Laddercompetitie menu.

Hoe kun je spelers uitdagen?
Als je in Mijn competitie zit zie je 2 tabbladen: ‘Ranglijst’ en ‘Wedstrijden’ In ‘Ranglijst’ zie je wie er meedoet en op welke plek iedereen staat. Je startplaats is afhankelijk van het moment van inschrijven; de eerste deelnemer staat op plaats 1, onderaan de ladder. Vervolgens zie je op de Ranglijst wie je kunt uitdagen. Klik op de ‘Uitdagen’ knop om een tegenstander uit te dagen. Je kunt een berichtje toevoegen, een datum en tijd kiezen, eventueel nog een extra datum als optie en vervolgens klik je op ‘Verstuur uitdaging’. Je ontvangt de uitnodiging voor de wedstrijd via een email in je persoonlijke mailbox. Via een link in de mail kun je de uitdaging bekijken maar je kunt de uitdaging ook terugvinden in de app. Je kunt de uitdaging ‘Accepteren’ als de datum/tijdstip uitkomt of je kunt een nieuwe datum voorstellen. Vergeet daarna niet om een baan te reserveren! Vervolgens speel je een wedstrijd van één uur en vul je de stand in op de Ranglijst, bij ‘Uitslag invoeren’. Bij de dubbelladdercompetitie kunnen beide teamgenoten de uitdaging selecteren in de app, beide teamgenoten ontvangen ook de bevestiging. Bij vragen, mail ons gerust op [email protected]
We wensen jullie veel tennisplezier bij deze interne competitie! 

 Regels 

- Je kunt mee doen voor het enkelspel én voor het dubbelspel.
- Je mag t/m 2 niveaus boven en onder je eigen positie uitdagen.
- Samen met de tegenstander(s) en partner bepaal je een dag en tijdstip waarop de wedstrijd gespeeld gaat worden (binnen 10 dagen). Vanaf dat moment zijn beide spelers geblokkeerd en kunnen niet worden uitgedaagd door andere tegenstanders.
- De baan moet zelf gereserveerd worden via de KNLTB-Clubapp. De uitdager reserveert de tennisbaan.
- De wedstrijd kan niet gespeeld worden tijdens competities of andere geplande activiteiten bij PVC Tennis.
- Zorg zelf voor minimaal 3 goede ballen (in principe de uitdager).
- De wedstrijd duurt één uur. De eindstand kan worden ingevoerd in de app. De uitslag moet binnen 2 dagen verwerkt zijn, de uitdager doet dit in de app na de geplande tijd. In principe door de winnaar.
- Als de wedstrijd niet door kan gaan dan moeten de spelers een nieuwe speeldatum afspreken of de spelers spreken af dat de wedstrijd wordt geannuleerd.
- Komt een of meer spelers niet opdagen op het afgesproken tijdstip zonder bericht dan wordt deze partij als verloren (6-0) beschouwd.
- Je mag niet direct dezelfde tegenstander(s) weer uitdagen. Hier moet minimaal 2 weken of een andere ladderwedstrijd tussen zitten.
- Nieuwe deelnemers zullen onderaan de ladder worden toegevoegd. Voor de start van de ladder zullen nieuwe deelnemers gerangschikt worden op actuele speelsterkte ingedeeld en onderaan toegevoegd. Bij dubbelspel wordt het gemiddelde van beide leden genomen.
- Ben je geblesseerd of op vakantie? Dit kan je niet aangeven in de app, uitdagingen moet je dan dus zelf weigeren.
- De organisatie bemiddelt in discussies en neemt eventueel een besluit.