Baanvernieuwing update

26 oktober 2023


Update; 29-11-2023

Weer terug bij af! Slecht nieuws voor de leden die tennisles hebben. Op basis van de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de gegeven trainingen en reacties van deelnemers heeft MTennis in overleg met de tennistrainers en PVC Tennis besloten om de trainingen weer op te schorten. De kwaliteit van de trainingen die de trainers kunnen bieden is te beperkt door de huidige conditie van de banen. Door MTennis en en wij als vereniging wordt er hard gewerkt aan een plan om de problemen die hier uit voortkomen het hoofd te bieden.

Update; 22-11-2023

Een beetje goed nieuws! Banen zijn nog niet officieel opgeleverd maar met toezicht van een tennistrainer gaat Tennisbouw Nederland akkoord met het gebruik van baan 1 en 2 voor tennistraining. Dit betekent dat de trainingen eindelijk kunnen beginnen. Uiteraard heeft Mtennis heeft de banen gezien en als voldoende beoordeelt om op te lessen. 

Waarom wel tennistraining en geen vrijspel? Dit heeft te maken met de intensiteit. Trainingen zijn minder intensief en meer gecontroleerd. Omdat de banen nog officeel zijn opgeleverd geeft Tennisbouw Nederland alleen akkoord op het gebruik voor tennistrainingen.

Update; 15-11-2023

''Dit jaar is hard op weg het natste jaar te worden sinds het begin van de metingen in 1906.'' Dit staat op de website van het KNMI. Zolang er regen valt kan Tennisbouw Nederland de werkzaamheden niet afronden. De banen moeten droog zijn om het nieuwe zand goed te kunnen verdelen. We hebben dus een paar volledig droge dagen nodig.

Omdat de vooruitzichten bijzonder slecht zijn, is er besloten om het Grand Slam toernooi op 25 november te verplaatsen naar een andere datum. Waarschijnlijk naar een moment in januari/februari. Hierover hoor je later meer

Ook tennistrainingen kunnen niet doorgaan. Balen natuurlijk! Heb je les? Dan zal MTennis hiervoor met jou contact houden.

Hopelijk in mijn volgde update goed nieuws! Duim je mee voor een paar droge dagen?

Update; 08-11-2023

Regen, regen en nog eens regen! Al sinds de start van de baanvernieuwing in oktober zit het weer niet mee. Op het KNMI is te lezen dat maand de natste oktober was sinds de start van de neerslagmetingen in 1906.
We moeten dus nog even geduld hebben. Tennisbouw Nederland heeft aangegeven dat na 2 à 3 volledig droge dagen, nog 2 dagen nodig heeft om de werkzaamheden af te ronden.

Update; 31-10-2023

Omdat het niet loopt zoals gepland is het helaas niet mogelijk om vanaf woensdag 1 november op baan 1 en 2 te tennissen. Ook spelen op baan 3 en 4 vanaf zaterdag 4 november is niet haalbaar.
Er wordt per dag bekeken wanneer de banen open kunnen. Als dit zo is vind je dat uiteraard hier terug als update. Heb je les? Dan zal MTennis de tennistrainingen verder met je afstemmen.

26-10-2023

Hierbij een korte update over de vernieuwing van de banen.
Door weersomstandigheden zijn maandag 30 oktober de banen helaas nog niet gereed om te spelen. Als alles vanaf nu goed verloopt zijn banen 1 en 2 vanaf woensdag 1 november bespeelbaar en banen 3 en 4 vanaf zaterdag 4 november.
Als de verwachting klopt zal vanaf woensdag de tennistraining starten. Heb je les? Dan zal MTennis hierover met jou communiceren.

Met vriendelijk groet,
Jeroen van Dam - voorzitter PVC tennis

Nieuwscategorieën