Trainingen voor volwassenen

De Tennistrainers verzorgen de tennistrainingen voor de leden van tennisvereniging PVC in Utrecht.  Bij PVC kan het hele jaar door buiten getennist worden.  Wij bieden de trainingen in de zomer en de winter aan.  Zowel in de zomer als in de winter is er een cyclus van 16 trainingen.

Bij het samenstellen van trainingsgroepen kijken wij naar het niveau van de spelers en de doelstellingen welke spelers individueel hebben. Daarom hebben wij gekozen voor trainingsgroepen van maximaal 4 personen, zodat iedereen ook  individueel voldoende aan zijn of haar doelstellingen kan werken tijdens de trainingen.  Wij maken hierbij voor elke speler een persoonlijk ontwikkelplan.

Voor nieuwe leden van PVC en voor degene die willen gaan trainen,  wordt altijd eerst een kennismakingstraining gegeven. Hierbij wordt gekeken naar het tennisniveau en worden de doelstellingen besproken.  Op deze manier kunnen we iedereen direct in de juiste groep indelen.

Trainingen voor kids

Voor alle kids vanaf 5 jaar tot en met 12 jaar hebben wij een mooi tennisprogramma dat speciaal is ontworpen voor kinderen die op een “toffe” manier willen leren tennissen. Tennis voor kids is namelijk fun en biedt een spannende kennismaking met tennis.

Clinics

Naast de trainingen om, organiseren wij jaarlijks een aantal tennisclinics. Doel van deze clinics is om met elkaar individuele punten op technisch-, tactisch-, fysiek- en mentaal vlak te verbeteren. Deze clinics worden samen gegeven met Edvard Igaz. Edvard heeft o.a. tenniscoaching gedaan voor Daniel Nestor en Nenad Zimonjic. Tijdens deze clinics kan iedereen van te voren individueel aangegeven wat zijn of haar aandachtspunten zijn. En hier zal deze dag dan aan gewerkt worden. Op 17 juli 2016 hebben wij een eerste start gemaakt. Wegens het enthousiasme zal dit snel een vervolg krijgen.

Over ons

De Tennistrainers is ontstaan vanuit onze passie om nieuwe spelers van tennisvereniging PVC middels training kennis te laten maken met tennis en bestaande spelers vooruit te helpen en de club te zien opbloeien. Ons streven is zoveel mogelijk jeugd en volwassenen enthousiast te maken en te houden voor de tennissport.

Wij hebben een team waarbij bij het indelen van de trainingen steeds weer wordt gekeken welke trainer het beste bij welke groep past, zodat iedereen zich kan blijven ontwikkelen op zijn of haar niveau.

Ons streven is ook onszelf steeds te blijven ontwikkelen.

Tennistraining geeft plezier en fitheid en leert ons het bereiken van gestelde doelen, vertrouwen te krijgen in eigen keuzes, focussen op de juiste momenten en te zorgen voor een groot aanpassingsvermogen.

Voor ons is de uitgaging iedereen elke training weer een stapje verder te brengen naar de door hem of haar  gestelde doelen. Daarbij gaat het er niet om dat je  vandaag de beste bent, maar morgen weer beter bent dan vandaag.

De Tennistrainers