Onderhoudsteam actief!

Vrijdag, 15 november, tennisbanen PVC, 8:25 uur, 3 °C (voelt als -1)

De onderhoudsploeg van de afdeling tennis is al volop aan het werk: Karel Kuitenbrouwer (80), Jan Reijnen (76), Wim van der Schot (75) en Gerard Agterberg (74). Van de tien oudste leden van PVC-tennis zijn er vier vrijwilliger bij de onderhoudscommissie! Niet aanwezig is het ‘jonkie’ Bert Klutz (63), die moet nog ‘gewoon’ werken.

Vandaag worden de herfstbladeren van alle banen verwijderd. Er staat een flinke wind, de blazers van de mannen waaien nog harder. Het gezegde ‘door weer en wind’ is hier echt van toepassing. Of het nou regent of dat de zon schijnt, of het 3 of 30 °C is, baanonderhoud moet gebeuren.

Alle bladeren op de baan moeten weg, ook de bladeren op de looppaden rond de banen, de netten moeten worden gesteld.

Met vaste regelmaat worden de banen ‘geklopt, geveegd en gezogen’, zand wordt vernieuwd en met de quad en triangel wordt alles egaal geveegd.

En dan zijn er de ‘kleine’ klusjes: onkruid langs de baan verwijderen, de tie-wraps van de sponsordoeken vervangen, banken naast de banen repareren, de bloembakken vullen en onderhouden, de pootbeschermers van stoelen en tafels in het honk controleren, de heggen langs de banen knippen en bijhouden, de zonneschermen in orde houden, enz. enz.

De huidige vrijwilligers hebben niet het eeuwig leven. Wil jij meedoen met deze mannen? Geef je op bij een van de bestuursleden!

Kampioen!

8-11-2019

Najaarscompetitie: gemengd dubbel 50+ Kampioen!

We hebben het klaar gespeeld, geheel op eigen kracht, we zijn KAMPIOEN Gemengd dubbel 50+ Vrijdag – 2e klasse – Afdeling 4.

Voordat we helemaal met de voetjes van de vloer gaan: als alle afdelingen uit 8 teams bestaan, dan is 12,5% van alle deelnemende teams kampioen. We staan dus niet alleen!

Desalniettemin, hulde aan iedereen. En zeker aan de vier matadors die afgelopen vrijdag de Heksenmeppers op een gelijkspel wisten te houden. Enerverende partijen, waarvan er twee pas in een super-tiebreak werden beslist.

Vrijdagmiddag hebben we de feestelijkheden ingezet, samen met de sportieve verliezers van de Heksenmeppers. En we zullen die feestelijkheden afsluiten met een gezamenlijke maaltijd. Dat komt dan in plaats van een rondrit op de platte kar!

Voor nu kan het genieten nog even doorgaan. Wie weet gaan we voor een vervolg in de voorjaarscompetitie 2020!